Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #mevsiminde

Bal Kabağı Tatlısı

Kışı kış yapan tatlardan bir tanesi bal kabağı. Lezzeti öylesine büyük ki kabak tatlısı denildiğinde bile ağızlar sulanmaya başlar hemen. olarak kullanılan yeşil kabak değil de anında o anlaşılır, koyulaşan şerbeti üzerine gezdirilip gezdirilip yenir. Bal kabağı tatlısı tarifi bilindiği üzere Antalya yöresine özgü bir şekilde servis edilecekse tahin, ceviz içi hatta dondurma eklenir üzerine. Tabak tabak yenir.

Peki siz nasıl pişirirsiniz nı? Toz şeker ilavesini damak tadınıza göre mi belirlersiniz? Kendi suyunda mı pişirir ekstra su mu eklersiniz? Tarifin altına yorumları bekliyoruz, yapanların ellerine sağlık şimdiden.

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Kilogram Bal Kabağı
  • 4 Su Bardağı Toz şeker
  • Servisi için:
  • 1 Su Bardağı Ince çekilmiş Ceviz Içi
  • 1 çay Bardağı Tahin
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Dilimlenmiş kabakları tencerenin ya da düdüklü tencerenin tabanını tamamen kaplayacak şekilde, tek sıra olarak dizin. Üstüne üstlerini örtecek kadar şeker serpin.
  2. Üstüne tekrar bir sıra kabak dizin ve bu şekilde tüm malzeme bitene dek sıra sıra dizmeye devam edin. Kapağını kapatın ve suyunu salması için bir gece bekletin.
  3. Ertesi sabah suyunu salmış olan kabakların kapağı kapalı bir şekilde ocağa alın ve normal çelik tencere kullanıyor iseniz, kaynamaya başladıktan sonra 40 dakika, düdüklü tencere kullanıyor iseniz, buharı çıktıktan sonra 30 dakika kısık ateşte olacak şekilde pişirin.
  4.  Soğuyana dek bekleyin ve üstlerine tahin ile ceviz gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Kıyma Dolgulu Patates Topları

Kıyma Dolgulu Patates Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Palamut Pilaki

Palamut Pilaki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Yapımı Waffle

Ev Yapımı Waffle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Domates Konfit

Domates Konfit

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
4-3-2-1 Poğaça

4-3-2-1 Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce