Yemeklik.com.tr 7 ay önce
yemeklik #diyet

Ton Balıklı Enginarlı Salata

Havalar ısınmaya başlamışken içimizdeki salata sevgisi de ayrı bir coşar oldu. Enginar ve ton balığıyla birlikte, doyurucu, farklı, size salatayı sevdirecek bu tarifimiz tek başına bir öğün olarak favoriniz olacak!

Daha önce çiğ enginar ile bir tarif hazırlamadıysanız çok şey kaçırmışsınız demektir! Klasik zeytinyağlı enginar tarifinde yediğimiz o lezzetten çok daha farklı ve sağlıklı!

İşte huzurlarınızda size daha önce yediğiniz salataları unutturacak, bu aralar favoriniz olacak salata tarifimiz! Şimdiden ellerinize sağlık!

Ton Balıklı Enginarlı Salata Tarifi İçin Malzemeler
  • Salata İçin:
  • 1/4 Demet Roka
  • 1 Kase Akdeniz Yeşilliği
  • 1 Avuç Taze Nane
  • 1 Adet Havuç
  • 4 Adet Cherry Domates
  • 2 Adet Badem Salatalık
  • Enginar ve Salata Sosu İçin:
  • 1 Adet Enginar
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1/2 Adet Limonun Suyu
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Keten Tohumu
  • 1 Avuç Dereotu
  • Ton Balıklı Harç İçin:
  • 160 Gram Ton Balığı Konservesi
  • 1 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 1 Tatlı Kaşığı Hardal
  • 2 Adet Küçük Boy Kornişon Turşu
  • 1/2 Adet Kapya Biber
  • 1/2 Adet Limonun Suyu Ve Kabuğu
  • 1 Avuç Dereotu
  • Kıtır Lavaş İçin:
  • 1 Adet Küçük Boy Lavaş
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
Ton Balıklı Enginarlı Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Enginarı soymadan önce salata sosunu hazırlamak için zeytinyağı, limon suyu, tuz, keten tohumu ve dereotunu bir kavanozda çalkalayarak karıştırın. Enginarı soyacak yardımıyla dilimleyin ve ardından salata sosundan üzerine gezdirip kenarda bekletin.
  2. Ton balığını bir kaseye alın. Üzerine mayonez, hardal, limon suyu, limon kabuğu rendesi, kornişon turşu, közlenmiş kapya biber ve dereotunu ilave edip güzelce karıştırın.
  3. Lavaşı küçük üçgenler olacak şekilde kesin. Bir kasede zeytinyağı ve toz kırmızı biberi karıştırıp lavaşların üzerine fırça yardımıyla sürün. Tavada önlü arkalı 3-4 dakika kızartın.
  4. Akdeniz yeşilliği, roka, cherry domates, salatalık, havuç ve taze naneyi  bir kasede karıştırıp servis tabağına alın.
  5. Üzerine enginar dilimleri ve ton balıklı karışımı ekleyip salata sosunu üzerlerine gezdirin.
  6. Kıtır lavaşları da salatanın üzerine batırıp afiyetle tüketin!
Gökkuşağı Cupcake

Gökkuşağı Cupcake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kereviz Dürüm

Kereviz Dürüm

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Lokum Tatlı

Lokum Tatlı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Limonlu Yalancı Cheesecake

Limonlu Yalancı Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Biftek Sarma

Biftek Sarma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce