Tombul Kabak Dolması

Lezzeti ile her sofraya taht kurmuş dolmayı, tombul kabaklar ile hazırlıyoruz. Karşınızda: Tombul kabak dolması tarifi. Akşam yemeklerinde gönül rahatlığı ile servis edebileceğiniz tarifimiz için sizleri mutfağa kadar alalım. Şimdiden ellerinize sağlık.

Tombul Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Az Yağlı Kıyma
  • 5 Adet Tombul Kabak
  • 5 Adet Kapya Biber
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 çay Bardağı Pirinç
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tombul Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kıymayı derin kaba alalım. Pirinci iyice yıkayıp süzelim. Küp küp doğranmış soğanları ve pirinçleri ekleyip karıştıralım.
  2. Salça ve baharatları ekleyip iyice yoğuralım. Tencereye dolmaları yerleştirmeden önce tereyağını eritip 1 yemek kaşığı salçayı kavuralım.
  3. Dolmaların içini güzelce oyup dolduralım. Tencereye yerleştirip yarıya kadar su dolduralım.
  4. Kaynamaya çıktıktan sonra kısık ateşte pişirelim. Yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Vişne Soslu Supangle

Vişne Soslu Supangle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Köz Biberli Patlıcanlı Makarna Salatası

Köz Biberli Patlıcanlı Makarna Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fit Pırasa Böreği

Fit Pırasa Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Lakerda

Lakerda

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Racuchy

Racuchy

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce