Erişte
Hamurunu karıp tek tek açtığınız ince yufkaları keserek evinizde hazırlayabileceğiniz ile de yapabileceğiniz bir erişte var sırada. Benim kesme makarnam ve onu hazırlayacak zamanım yok diye üzülmeyin hemen. Artık marketlerde hazır paketlerde satılan ev yapımı köy eriştesi ya da yassı erişteleri kullanarak da hazırlanabilir bu tarif. ve a lezzetli bir alternatif anlayacağınız.
içeriğimiz de bu tarifi hazırlamadan önce sizlere yardımcı olacak. Şimdiden afiyet olsun!
Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Su Bardağı Erişte
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 3 Su Bardağı Sıcak Su
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Üzeri İçin:
- 1 Avuç Kıyılmış Ceviz Içi
Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
- Erişteleri katıp kısık ateşte renk alana kadar karıştırarak kavurun.
- Eriştelerin üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Suyunu çeken erişteleri tel tel olması için dinlendirin.
- Servis tabağına aldığınız eriştelerin üzerine kıyılmış ceviz serperek servis edin. Afiyet olsun!