Tezgah Kebabı
2023-10-08 11:29:56 - Yemeklik.com.tr
Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden kebaplar sofralarımızdan hiç eksik olmaz. Kebap salonların yediklerimizin tadı bir başka olsa da evinizde de bir kebap ustası gibi lezzetli yapabilirsiniz.
Kalabalık misafirler ağırlayacaksanız doyurucu ve leziz bir ana yemek olarak tezgah kebabı hazırlayabilirsiniz. Kebabın yanına nefis bir ve yemek sonrası ile masanız ziyaret sofrasına dönüşecek. Şimdiden afiyet olsun!
Tezgah Kebabı Tarifi İçin Malzemeler- Kebap İçin:
- 500 Gram Kuzu Eti
- 150 Gram Kuyruk Yağı Kıyması
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 2 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- Lavaş İçin:
- 400 Gram Un
- 250 Mililitre Su
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Salata İçin:
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Demet Maydanoz
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Sumak
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- Servis İçin:
- 4 Adet Sivri Biber
- 12 Adet Kiraz Domates
- Kebap için kuzu etlerini zırh ya da iki bıçak arasında kıyma haline getirin. Kuyruk yağı kıyması, tuz ve kırmızı biber ekleyip yoğurun. Yoğrulan kıymayı buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
- Lavaş için unu tezgaha alın ortasını havuz gibi açıp, su, tuz, toz şeker ve sıvı yağı koyup pürüzsüz olana kadar yoğurun. 8 adet bezeye bölün, yuvarlayın ve hafifçe unlayıp üzerini örtüp en az 20 dakika dinlenmeye bırakın.
- Ardından lavaşları merdane ile açın ve yağsız tavada önlü arkalı pişirin. Lavaşları bir bezin içerisinde muhafaza edin.
- Salata için soğanı ince piyaz doğrayın, tuz ve sumakla ovun. Ardından maydanozu da ince ince kıyıp soğanlarla harmanlayın, son olarak zeytinyağını da ekleyin.
- Kebap etini dolaptan çıkartın daha önceden suda beklettiğiniz şişlere elinizi ıslatarak cevizden büyük parçalar halinde takın ve şekil verin.
- Kebapları mangalda ya da yağsız ızgara tavasında çevire çevire pişirin. Bu aşamada biber ve domatesleri de şişe takıp pişirebilirsiniz.
- Kebaplar pişer pişmez lavaşın üzerine alın, salata, közde pişmiş biber ve domates eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.