Teriyaki Soslu Somon

2023-09-16 23:19:55 - Yemeklik.com.tr

Teriyaki sos ile marine edilmiş doyurucu bir somon diliminin, sağlıklı bir garnitür olan sote sultani bezelye ve bearnaise sos ile tadına doyum olmuyor. 'a özel olarak paylaşılan Tuti Restaurant püf noktaları ve pişirme aşamaları ile emek verip, evde de hazırlanabilecek bir tarif.

Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Teriyaki Soslu Somon Tarifi İçin MalzemelerTeriyaki Soslu Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Teriyaki sos hazırlamak için; pirinç şarabı mirin, soya sos, pirinç sirkesi, bal ve esmer şekeri küçük bir sos tenceresine aktardıktan sonra 1-2 dakika kadar sos malzemesini kaynatın.
  2. Limon çubukları ve taze kişnişi küçük parçalar halinde doğrayın ve kaynamış sos harcına ekledikten sonra karışımı ocaktan alın.
  3. Vaktiniz varsa kalın bir dilim şeklinde satın aldığınız somon balığını sos karışımı içinde bir gün kadar bekletin.
  4. Bearnaise sos hazırlamak için; frenk soğanı ve tarhun otunu incecik kıyın. Beyaz şarap sirkesi, beyaz şarap, tane karabiber ve doğranmış frenk soğanlarını kısık ateşte kaynatın. Kaynayan sosu, soğuttuktan sonra süzün.
  5. Süzdüğünüz sos karışımını, metal bir karıştırma kabına alın. Ayrı bir tencerede kaynayan su buharı üzerine yerleştirdiğiniz karıştırma kabında süzdürdüğünüz sos karışımı ve yumurta sarılarını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  6. Kısık ateşte eritip, yüzeye çıkan süt köpüklerini aldığınız sarı tamamen sarı renkte olan tereyağını sos karışımına azar azar ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  7. Limon suyu ve tuz ekledikten sonra benmari usulü hazırladığınız sos harcını, servis esnasında kullanacağınız sos kabına aktarın. Servisi esnasında kullanacağınız sos hazır. Sıra geldi somonu pişirmeye.
  8. Somonu pratik bir şekilde hazırlamak istediğiniz takdirde somon balığını teriyaki sosa bulayıp, ızgarada pişirin. Servisinde yer vereceğiniz sultani bezelye için; sultani bezelyeyi, deniz tuzu ve karabiber ile sote edin. Şerit şeklinde kesilmiş sakız kabağı dilimlerini ızgarada pişirin.
  9. Izgara kabak dilimlerinin üzerine teriyaki soslu koca bir ızgara somon dilimini kondurun. Bearnaise sos ve sote sultani bezelye eşliğinde lezzete düşün. Sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi