Dereotlu Kıymalı Kabak Sandal

2023-10-08 22:18:10 - Yemeklik.com.tr

Hafifliğiyle lezzetiyle nefis bir ana yemek önerisi. Kabakları kızartmadan hazırlamak tarifi daha kolaylaştırıyor. Dereotlu nefis iç harcı lezzetini katlıyor. Dereotlu kıymalı kabak sandal tarifi ile tadına doyulmayacak enfes bir yemek hazırlayacaksınız.

Dereotlu Kıymalı Kabak Sandal Tarifi İçin MalzemelerDereotlu Kıymalı Kabak Sandal Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak kabaklar hazırlanır. Kabakların dışına çatalla çizikler atılır, boydan ikiye kesilir. İç kısımlar tatlı kaşık yardımıyla çıkarılır.
  2. Fırçayla yağlanır, tuz ve karabiber eklenir. Fırın kabına yerleştirilir. Fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirilir. Bu şekilde yumuşamaları sağlanır.
  3. İç harcı için yağlar eritilir. Soğanlar sotelenir. Kıyma eklenir ve kavrulur. Domates rendesi biber salçası tuz ilave edilir. 2-3 dakika pişirilir. Son olarak baharatlar kıyılmış dereotu eklenip karıştırılır kapatılır.
  4. Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, süt eklenir ve sürekli çırpılır. Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır. Kabakların içine kıymalı harçtan koyulur.
  5. Üzerlerine beşamel sos ve kaşar peyniri yerleştirilir. Salça sıcak suyla açılır, fırın kabına aktarılır. 200 derecede üzerileri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi