Tereyağlı Kandil Simidi

2023-09-21 10:01:46 - Yemeklik.com.tr

Dışarıdan almadan, pastane tadında kıyır kıyır tereyağlı kandil simidi hazırlamaya ne dersiniz? Hem çörek otlusu hem susamlısını yapalım ve sevdiklerimizle paylaşalım.

Tereyağlı Kandil Simidi Tarifi İçin MalzemelerTereyağlı Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bütün malzemeleri karıştırarak hamuru yoğurun. Yoğurduktan sonra 70 gramlık bezelere bölerek simit şekli verin.
  2. Yarısının üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  3. Bu aşamada yumurta sarısı sürmeden önce simit şeklinde yaptığımız hamurların üzerine yağlı kağıt serip üzerine hafif düzleştirmek için elinizle kağıdı düzeltir gibi hareket ettirin. Yassı olmasını sağlayın, daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla  isterseniz çizik atın dışarıdakiler gibi olsun ,sonra çörek otu serpin.
  4. Diğer yarısı için bir kabın içine su koyun ve hamuru suya batırın, daha sonra susama bulayın.
  5. 100 derece fırında 10 dakika mayaya getirdikten sonra 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi