Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Tereyağlı Kandil Simidi

Dışarıdan almadan, pastane tadında kıyır kıyır tereyağlı kandil simidi hazırlamaya ne dersiniz? Hem çörek otlusu hem susamlısını yapalım ve sevdiklerimizle paylaşalım.

Tereyağlı Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
  • Simitler için:
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Mahlep
  • 3 Yemek Kaşığı Margarin
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı ılık Su
  • 2 Adet Yumurta
  • 2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 5 Tatlı Kaşığı şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Pekmez
  • 30 Gram Yaş Maya
  • Üzeri için:
  • 1 Adet Yumurt Sarısı
  • 300 Gram Kavrulmuş Susam
  • 1 Tatlı Kaşığı çörek Otu
Tereyağlı Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bütün malzemeleri karıştırarak hamuru yoğurun. Yoğurduktan sonra 70 gramlık bezelere bölerek simit şekli verin.
  2. Yarısının üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  3. Bu aşamada yumurta sarısı sürmeden önce simit şeklinde yaptığımız hamurların üzerine yağlı kağıt serip üzerine hafif düzleştirmek için elinizle kağıdı düzeltir gibi hareket ettirin. Yassı olmasını sağlayın, daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla  isterseniz çizik atın dışarıdakiler gibi olsun ,sonra çörek otu serpin.
  4. Diğer yarısı için bir kabın içine su koyun ve hamuru suya batırın, daha sonra susama bulayın.
  5. 100 derece fırında 10 dakika mayaya getirdikten sonra 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Muzlu Mozaik Pasta

Muzlu Mozaik Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Danimarka Usulü Minik Toplar

Danimarka Usulü Minik Toplar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Desenli Krep

Desenli Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Soya Kıymalı Taze Fasulye

Soya Kıymalı Taze Fasulye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ramazan Kebabı

Ramazan Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce