Tereyağlı Frambuaz Sos
Mayhoş soslara bayılanlar burada mı? Buradaysa, doğru tariftesiniz! Frambuazın kendine has aroması limonun ekşisiyle birleşecek; tereyağı sosa hem kıvam hem de parlaklık katacak. Hazırlaması ise oldukça pratik!
Tereyağlı frambuaz sos tarifi, hazırlandıktan sonra soğuk bir şekilde dilediğiniz tatların üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Tamamen size kalmış. Ayrıca; sos oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında ağzı kapalı şekilde yaklaşık 3 gün muhafaza edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Tereyağlı Frambuaz Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 Su Bardağı Frambuaz
- 3 Adet Yumurta Sarısı
- 3 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 5 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tereyağlı Frambuaz Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
Frambuazları blenderdan geçirin ve süzün.
Süzdüğünüz sıvıyı, şeker, yumurta sarıları, limon kabuğu ve limon suyu ile bir sos tavasına koyup şeker eriyene kadar karıştırın.
Tavaya soğuk tereyağlarını ufak parçalar halinde koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak sosu yaklaşık 5 dakika pişirin.
- Sosu tavadan hemen farklı bir kaba alın ve önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında ağzı kapalı şekilde yaklaşık 3 gün muhafaza edebilirsiniz. Sosu soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.