Teretür Mezesi

Adana mutfağına özgü bir meze olan teretür oldukça lezzetlidir. Çok basit hazırlanan bu mezenin temel malzemeleri marul, tahin ve yoğurttur. En önemli püf noktası ise marulu tuzla güzelce ovup suyunu sıkmak. Gerisi çokça basit. Et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edilen teretür mezesini denemek için sizi mutfağa alalım. Ellerinize sağlık.

Teretür Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 Adet Orta Boy Marul
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 3-4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
  • 1 Diş Sarımsak
  • 2 Yemek Kaşığı Tahin
  • 1/2 Adet Limon Suyu
Teretür Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Marul ve maydanozu çok ince olacak şekilde doğrayın. Bir kaseye alın ve tuz ekleyin.
  2. Elinizle ovalayıp suyunu çıkarın. Suyunu süzdürün.
  3. Yoğurt sos için bir kaba yoğurt, tahin, limon suyu, sarımsak rendesini alıp karıştırın. Daha sonra hazırladığınız yoğurdu yeşilliklerle birleştirin.
  4. İyice karıştırın.
  5. Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip sumak serpin. Afiyet olsun.
Vişneli Pay

Vişneli Pay

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kızartmadan Sebzeli Güveç

Kızartmadan Sebzeli Güveç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patatesli Bomba Köfte

Patatesli Bomba Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Evde Hatay Künefe

Evde Hatay Künefe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bademli Şam Tatlısı

Bademli Şam Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce