Tekir Tava
2023-09-25 13:10:14 - Yemeklik.com.tr
Tam mevsiminde tekir balığını sofranızda misafir edecek nefis bir tarifimiz var. Kızgın yağda kızaran tekir balığı çıtır çıtır oluyor. Yeşillikler eşliğinde afiyetle yiyin.
Tekir Tava Tarifi İçin Malzemeler- 500 Gram Tekir Balığı
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Mısır Unu
- 1/2 Yemek Kaşığı Tuz
- Kızartmak İçin:
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- Servis İçin:
- 1/2 Demet Roka
- 2 Dilim Limon
- Tekir balığını güzelce temizleyin ve yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürün. Bir kaba mısır unu, tuz ve un ekleyip karıştırın.
- Balıkları bulayın. Fazlalığını almak için silkeleyerek bir tabağa alın.
- Balıkları kızgın yağa atın.
- Arkalı önlü olarak kızartın.
- Fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serili tabağa alın.
- Roka ve limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!