Tavuklu Tortilla Ağaçları

Yılbaşı sofralarınızı süsleyecek enfes bir tarife hazır olun, pratik, havalı bir o kadar da lezzetli! Tortilla dolmacıkları da diyebiliriz, üstelik ev yapımı sağlıklı pesto sos ile... Hadi hemen tarife.

Yanına avokado veya salsa sos da yaparsanız daha da lezzet patlaması olacaktır.

Tavuklu Tortilla Ağaçları Tarifi İçin Malzemeler
  • Tortilla ağaçları için:
  • 400 Gram Tavuk Göğsü
  • 1 Adet Paprika Biber
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Nane
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • 1 çay Kaşığı Sarımsak Tozu
  • 6 Adet Tortilla
  • Yapıştırmak için:
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • Pesto sos için:
  • 1 Avuç Fesleğen
  • 6 Adet Ceviz
  • 1 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tutam Tuz
Tavuklu Tortilla Ağaçları Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle iç harcı hazırlayacağız. Bunun için bir soğanı ve sarımsağı doğrayıp, 1 yemek kaşığı kadar tereyağında kavuruyoruz. Daha sonra paprika biberimizi doğrayıp ilave ediyoruz.
  2. Sonra iç harcımıza 2 yemek kaşığı kadar salça ilave ediyoruz, tuz, karabiber, nane, sarımsak/soğan tozu kısacası sevdiğimiz baharatları ekliyoruz.
  3. Daha sonra minik minik doğradığımız tavukları da ilave edip tenceremizin kapağını kapatıp 10 dakika kadar pişiriyoruz, sonrasında soğumaya alıyoruz.
  4. Tortilla/lavaşlarımızı 2’ye kesiyoruz. Toplamda 12 parça tortilla/lavaş elde ediyoruz. Daha sonra un ve suyu macun kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
  5. Kestiğimiz her bir tortilla parçasının bir tarafına iyice un-su karışımından sürüyoruz, sürmediğimiz kısım dışta olacak şekilde kenarlarını birleştirmek sureti ile koniler elde ediyoruz.
  6. Konilerin altında açıklık kalmaması malzemenin alttan akmaması açısından önemli.
  7. Daha sonra ortalama 1.5 tatlı kaşığı kadar iç harçtan alıp tortilla konimize ekliyor, ağzını sıkıca kapatıyoruz. Tüm tortillalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerinlerine zeytinyağı sürüyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Bu sırada biz pestoyu hazırlayalım. Fesleğeni, kaşarı, yağı, cevizleri, tuzu blenderdan geçiriyoruz.
  9. Çıkan tortilla konilerimizi soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra çubuklara geçirdiğimiz tortilla konilerimizin/dolmalarımızın üzerine ev yapımı pesto sürüyoruz işte bu kadar, afiyet olsun.
Kemalpaşalı Muhallebi

Kemalpaşalı Muhallebi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Peynirli Köz Biber Mezesi

Peynirli Köz Biber Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Beyaz Çikolatalı Güllaç

Beyaz Çikolatalı Güllaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
2 ay önce
Sağlıklı Poğaça

Sağlıklı Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Fındık Ezmesi Dolgulu Pancake

Fındık Ezmesi Dolgulu Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce