Tavuklu Pilav

2023-09-17 00:36:56 - Yemeklik.com.tr

Sıcak olarak hazırlanan tavuk suyu ve didilmiş etiyle hazırlanan tereyağlı tavuklu pilav bir klasik. Neredeyse herkesin sevdiği, neredeyse her öğün yenebilecek; ayranın sevgilisi, turşunun platonik aşığı...

Bu mutlaka tavuk suyu ilave edilir. Mis kokulu tereyağı ise olmazsa olmazıdır. Tek başına bir olabileceği gibi diğer yemeklerin yanına da pek yakışır. Lezzeti ve doyuruculuğuyla bugünün menüsünde tavuklu pilav var! Siz de buyurmaz mısınız?

Tavuklu Pilav Tarifi İçin MalzemelerTavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirinçleri güzelce kadar yıkayın ve pilavınızı pişirene kadar ılık su içerisinde bekletmeye devam edin. Tavuğu bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra iyice haşlanana kadar pişirin. Ardından hafif soğuduktan sonra didikleyin.
  2. Bir pilav tenceresinde tereyağını eritin ve üzerine pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun.
  3. Daha sonra, pirinçlerin üzerine didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin. Tavuk suyu ve kaynamış suyu da ekledikten sonra tuz ve karabiberi ilave edip hafifçe karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
  4. Pilav pişerken arada tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. Pilav suyunu çekince ocağı kapatın ve tencerenin kapağının altına bir kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. Pilavınız demlenince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi