Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tavuk

Tavuklu Patlıcan Oturtma

Patlıcanla leziz buluşmasına davetliyiz. Canınız lezzetli, görünümü şık ve pratik bir yemek çektiğinde elinizin gittiği tariflerden biri tavuklu patlıcan oturtma olacak. Porsiyonluk bir şekilde hazırlanması ve servis edilmesi de yiyenlerin hem gözlerine hem de damaklarına hitap edecek cinsten. Tavuk ve patlıcanın birbirlerine inanılmaz yakışıyor ve bize de onları afiyetle yemek düşüyor. Karşınızda özellikle Ramazan sofralarınıza çok yakışacak, nefis mi nefis tavuklu patlıcan oturtma tarifi!

Dilimlediğiniz bostan patlıcanlarının üstüne hazırladığınız tavuklu karışımı koyup bir de fırına veriyorsunuz ki ortaya çıkan lezzet kendine hayran bırakıyor. Patlıcanlar kızarırken de yağ çekmiyor. Tam kıvamında oluyor. En güzel misafir sofralarında kendine yer bulacak bu harika güzelliği hazırlamak ise sandığınızdan daha kolay. Hadi o zaman buyursunlar tavuklu patlıcan oturtma tarifimize!

Tavuklu Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
  • 350 Gram Tavuk Göğsü
  • 2 Adet Bostan Patlıcanı
  • 1 Adet Domates
  • 1 Su Bardağı Domates Püresi
  • 1 Adet Kapya Biber
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Adet Soğan
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • Patlıcanları kızartmak için:
  • 2 Su Bardağı Sıvı Yağ
Tavuklu Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları alacalı soyun ve kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartın.
  2. Fazla yağlarını çekmeleri için bir kağıt havlunun üstüne alın.
  3. Soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağını kızdırdığınız bir tavada pembeleşene dek soğanları kavurun. Ardından ince doğranmış kapya biberi ve küp küp doğranmış domatesi de ekleyin.
  4. Domates püresi için 3 adet domatesi robottan çekin ve onu da tavaya ilave edin.
  5. Son olarak küp küp doğranmış, haşlanmış tavuk göğüs etlerini de ekleyin. Baharatla tatlandırın ve bu şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin.
  6. Kızarttığınız patlıcanları, tereyağı ile dibini yağladığınız bir fırın tepsisine dizin ve üstlerine hazırladığınız tavuklu harcı paylaştırın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
  8. Fırından alın ve üstlerini dere otu ile süsledikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Kolay Peynirli Dızmana

Kolay Peynirli Dızmana

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kakaolu Tiramisu

Kakaolu Tiramisu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavada Levrek Balığı

Tavada Levrek Balığı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Soğuk Baklava Tadında Güllaç

Soğuk Baklava Tadında Güllaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Üç Katmanlı Kek

Üç Katmanlı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce