Tavuklu Papara
Tavuklu Papara, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu geleneksel lezzet, sofralarda özel bir yere sahiptir.
Tavuklu Papara'nın lezzeti, içindeki malzemelerin uyumlu kombinasyonundan gelir. Tavuk eti, eski ekmek parçaları, yoğurt ve salçalı sos ile hazırlanan bu yemek, evinizdeki bayat ekmekleri değerlendirme açısından da vazgeçilmezdir.
Hem pratik hem de ekonomik olması, onu bizim favorimiz haline getirdi bile. Bu harika yemeği deneyin ve bize katılın. Şimdiden afiyet olsun!
Tavuklu Papara Tarifi İçin Malzemeler
- 5 Dilim Eski Ekmek
- 2 Adet Tavuk But
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Kase Sarımsaklı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1/2 Adet Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1/2 Su Bardağı Sıcak Su
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- Tavuklu papara üzeri için:
- 3 Dal Kıyılmış Maydanoz
Tavuklu Papara Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları haşlamakla işe başlayın. Tavuk butların üzerine su ekleyin ve haşlanana kadar ara ara kontrol ederek pişirin.
- Tavaya yağı ekleyin ve tiftiklediğiniz tavuk etini tavaya ekleyin. Renk alana kadar karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberi ekleyin.
- Tavukları tavadan aldıktan sonra tereyağını tavaya alın ve soğanları ekleyin. Salçaları da ekleyin ve karıştırın. Ardından suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Su fokurdayınca ocağın altını kapatın.
- Ekmekleri bir tabağa alın. Üzerine tavukları ekleyin.
- Sarımsaklı yoğurdu ve salçayı da üzerine ekleyin. Tavuklu papara hazır. Afiyet olsun!