Tavuklu Lazanya

2023-09-16 16:07:41 - Yemeklik.com.tr

Kıymalı u ile yemeye alıştığımız, İtalyan mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan lazanyayı, kıymalı haline nazaran daha ekonomik hazırladık, tavuklu lazanya yaptık!

Normalde kullanılan ayrı olarak hazırlamak yerine lu harç ile birleştirdik ve daha pratik hale getirdik. Ortaya bol soslu, nefis, gibi bir tarif ortaya çıktı! Hazırlarken dilerseniz, yapraklarını 3 dakika kadar kaynar suda haşlayıp, daha yumuşak bir lazanya elde edebilirsiniz. Bu nefis e baharat ekleyip, çıkarmak da size kalmış. Yaratıcılığınız ile harikalar yaratabileceğiniz bu tarifi umarız beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Tavuklu Lazanya Tarifi İçin MalzemelerTavuklu Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencerede tavuk butlarını haşlayın ve haşlandıktan sonra tavukları didikleyin.
  2. Ayrı bir geniş bir tavada tereyağı ve sıvıyağını kızdırın.
  3. Küp doğradığınız havuçları üzerine ekleyin ve havuçlar terleyene kadar tavada çevirin. Üzerine sarımsakları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra ayrı bir tencerede haşlayıp, didiklediğiniz tavukları da havuç ve sarımsakların üzerine ekleyin.
  5. Krema, su, tuz ve karabiberi de ekleyin ve iyice karıştırıp, kısık ateşte hafif koyulaşana kadar pişirin. Domates rendesini de ekleyin ve bol soslu harcınızı piştikten sonra ocaktan alın.
  6. Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın. Lazanya yapraklarının tabana yapışmaması için tavuklu harçtan biraz yayın ve üzerine lazanya yapraklarını dizin.
  7. Tavuklu harcı lazanya yapraklarının üzerine yaydıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirinden de bir avuç serpiştirin ve bu şekilde 3 kat çıkın.
  8. En son üzerini lazanya yaprakları ile kapatın ve tavuklu harcın kalan soslu kısmından lazanya yapraklrının üzerine yayıp bol kaşar peyniri ile üzerini kapatın.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derec fırında 20-25 dakika kadar pişirin ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi