Tavuklu Kabak Sandal

2023-09-17 01:06:49 - Yemeklik.com.tr

İçerisinde bol protein bulunan, oldukça hafif bir tarif ile mutfağınıza konuk oluyoruz. Lezzet denizinde yola çıkacağınız sandalın yolcuları, küp şeklinde doğranmış tavuklar. Üzerinde yol aldığı deniz ise baharatlı, salçalı bir sos. Ulaşacağı yer ise malumunuz, bütün aromaları ile size bayram havası yaşatacak mideniz.

Kabakların daha lezzetli ve aromatik olması için yapmanız gereken kısa bir süre yağda kızartmak. Eğer daha sağlıklı bir yemek istiyorsanız kızartma işlemini atlayabilirsiniz. Sonrasında tavuklu, soğanlı harç kabakların içine dolup, fırında pişecek ve akşam yemekleriniz de ana yemek olarak yer alacak. Bu enfes ve pratik tarif için yapmanız gereken malzemeleri almak ve tarifimiz ile birlikte mutfağa geçmek.

Tavuklu Kabak Sandal Tarifi İçin MalzemelerTavuklu Kabak Sandal Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak kabakları yıkayın, ortadan ikiye kesin. İçerisini bir bıçak veya kaşık yardımı ile alarak bir sandal şekli verin.
  2. Bir tencereye sıvı yağı koyun ve kızmasını bekleyin. Ardından kabakları koyun ve 1-2 dakika arkalı önlü kızartın.
  3. Kabakları alın ve uzun cam bir borcamın içerisine koyun. Onlar soğurken harcını pişirmeye başlayın.
  4. Soğanları yemeklik doğrayın, tavuk göğsünü ise küçük küpler şekilde doğrayın.
  5. Zeytinyağını bir tavaya koyun biraz kızdıktan sonra içerisine soğan ve tavukları ekleyerek sotelemeye başlayın.
  6. 3-4 dakika sonra tavukları kabakların içine paylaştırın.
  7. Aynı tavada salça, çeşitli baharatlar ve kaynar suyu birleştirin. Salça suya renk verince suyu, biraz kabakların içine biraz da fırın tepsisine boşaltın.
  8. 180 derecede 20-25 dakika kadar pişirin. Ardından üzerilerine kaşar dilimleri koyarak 5-10 dakika daha pişirip servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi