Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek

2023-09-21 10:27:03 - Yemeklik.com.tr

Peynir kremalı, bol baharatlı havuçlu kekleri seviyorsanız mutlaka denemenizi öneririm. Havuçlu kek, tek başına bile çok lezzetli.

Krema için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Hatta tereyağı iyice yumuşacık olmalı. Toz şeker kahve değirmeninde, pürüzsüz pudra şeker olana kadar çekilmeli ki ağzımıza çıtır çıtır gelmesin. Tereyağı yerine sıvı krema da kullanılabilir.

Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek Tarifi İçin MalzemelerPeynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Havuçlar ince rendelenir ve kenara alınır. 26 cm'lik kelepçeli kalıp yağlanıp unlanır. Derin bir kapta yumurtalar ve şeker, rengi açılıp kıvam alana kadar çırpılır.
  2. Sırasıyla sıvı yağ ve süzme yoğurt azar azar eklenerek çırpmaya devam edilir. Havuç eklenir, karıştırılır. Kuru malzemeler karıştırılıp elenerek eklenir.
  3. Spatulayla karıştırılır. Kek kalıbına yayılır. Kalıbın çevresi alüminyum folyo ile sarılır. Böylece kekin dışı yanmadan dengeli pişmesi sağlanır.
  4. Önceden alt üst ayarda 180 dereceye ayarlanan fırında 40-45 dakika pişirilir. Kürdan batırınca temiz çıkıyorsa pişmiştir. Kek ılınınca kalıptan çıkarılıp tel ızgara üzerinde tamamen soğutulur.
  5. Krema için toz şeker, kahve değirmeninde çekilerek pudra şeker haline getirilir ya da pudra şeker ince delikli elekten elenip blenderda çekilir.
  6. Oda sıcaklığında tamamen yumuşamış tereyağı, kabarana kadar çırpılır. Azar azar pudra şekeri ve vanilin eklenir. Oda sıcaklığındaki taze peynir kaşık kaşık eklenerek çırpılır.
  7. Buzdolabında soğuyana kadar bekletilir. Tamamen soğuyan kek, enine ikiye kesilir. Üst kısım taban olacak şekilde kek standına yerleştirilir. Kremanın yarısı sürülür.
  8. Üzerine irice kesilen cevizin yarısı serpilir. Üst kısım kapatılıp kalan krema yayılır. Kalan cevizle süslenir. Tercihen 1 gece kapalı şekilde buzdolabında dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi