Tavuklu Erişte

2023-09-17 01:06:54 - Yemeklik.com.tr

Çin eriştesi yani namıdiğer noodle, marketlerde kolayca bulabildiğimiz, birçok restoranda yiyebildiğimiz, çok tanıdık bir yemek halini aldı. Kolay ulaşılan ve hazırlanan Çin eriştesi, bizim kendi yumurtalı güzelim eriştemizi unutturdu mu?

Bizim geleneksel eriştemiz marketlerde de ulaşılabilir hale gelse de bol yumurtayla evde yapılmışı gibisi yoktur. Tabii ki sizi evde erişte yapmanız konusunda teşvik etmeyeceğiz ama şansınız varsa köy ürünleri yapan yerlerden alarak tüketmenizi öneririz.

Tavuklu erişte, eriştenin aynı noodle gibi kullanıldığı, sebze ve tavukla daha doyurucu hala getirildiği, modernle gelenekselin birleştiği bir tarif.

Tavuklu Erişte Tarifi İçin MalzemelerTavuklu Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını bir tavada kızdırın ve erişteleri üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  2. Üzerine 1 bardak sıcak su ve tuz ekleyip pilav gibi pişirin.
  3. Taze soğanları doğrayın, sarımsakları incecik kıyın, biberleri küp küp kesin.
  4. Bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın. Önce biberleri soteleyin, 2 dakika sonra sarımsakları ondan bir dakika sonra da taze soğanları ekleyin.
  5. Çok ölmeden sadece yumuşayacak kadar sotelensinler. Ocaktan almadan hemen önce mısırları da ekleyin ve ocaktan alın, tavayı boşaltın.
  6. Tavukları ufak ufak kesin.
  7. Kalan sıvı yağı tavaya alıp kızdırın. Üzerine tavuk parçalarını ekleyin ve pembelikleri gidene kadar yüksek ateşte soteleyin.
  8. Pişen erişte, önceden sotelediğiniz sebzeleri de tavuğun üzerine ekleyin.
  9. Tuz ve biberini de koyup 2 dakika kadar  hızlıca soteleyin.

Daha Fazla Gönderi