Çikolatalı Portakal Şekerlemesi

2023-09-25 12:45:39 - Yemeklik.com.tr

En sevdiğim şekerlemelerden birini hazırladım. O kadar lezzetli ki kaç tane yediğinizi sayamayacaksınız. Daha az maliyetle dışardan aldıklarımızın yanı sıra neredeyse 2 katı şekerlemeler elde ediyoruz.

Çikolatalı Portakal Şekerlemesi Tarifi İçin MalzemelerÇikolatalı Portakal Şekerlemesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Portakalların baş ve alt kısımları kesilir. Etrafına 4 çizik atılır. Kabukları dikkatli bir şekilde soyulur. Dikey olarak yarım parmak kalınlığında dilimlenir.
  2. Çubuklar elde edilir. Portakal kabukları bir tencereye alınır ve 2 bardak soğuk suyla 10 dk kaynatılır. Sonrasında süzülür ve üzerine soğuk su gezdirilir. Bu işlem 3 defa yapılır. Böylelikle kabukların acılıkları kalmayacak.
  3. Tencereye limon suyu hariç diğer malzemeler eklenir ve kaynatılır. Yumuşamış portakal kabukları ilave edilip biraz suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir. (10-15 dk)
  4. Portakal kabukları kristalleşmeye başlayacaklar. Bu şekilde hazır olduklarını anlayabiliriz.
  5. Limon suyu eklenip 2-3 dk daha pişirilir. Sonrasında kevgir yardımıyla fazla suyu süzülerek çıkarılır.
  6. Ilıdığında arkalı önlü toz şekere batırılır ve yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
  7. 1 saat oda sıcaklığında bu şekilde bekletilir. Kurumaları sağlanır. 1 gece bekletilirse daha iyi olur.Daha sonra eritilmiş bitter çikolata ile kaplanır. Şahane bir lezzet sahip. Soğuduktan sonra kahvenizin yanında tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi