Tavuklu Elbasan Tava
2023-09-30 10:31:28 - Yemeklik.com.tr
Elbasan tavayı bu kez tavuklu hazırlıyoruz. Farklı sosuyla hazırlanan bu tarif nefis bir ana yemek. Tavuğa da inanılmaz yakışıyor. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun.
Tavuklu Elbasan Tava Tarifi İçin Malzemeler- 3 Adet Tavuk Göğsü
- 3-4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Adet Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- Sos için:
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 2 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Su
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Üzeri için:
- 1 çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- Yağ eklediğiniz kızgın tavaya küp küp doğranmış tavukları alın ve soteleyin.
- Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin.Baharatını ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatın.
- Tavuğu borcama alın. Ayrı bir kapta sos için tüm malzemeleri güzelce çırpın.
- Borcamdaki tavuğun üzerine gezdirin.
- Üzerine kaşar peynirini de ilave edin. 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
- Fırından alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.