Portakallı Sodalı Kek

2023-09-17 01:03:48 - Yemeklik.com.tr

Belki de şuan yediklerinize içtiklerinize daha çok dikkat ettiğiniz, sağlıklı yaşamaya çalıştığınız bir zamandasınızdır. Kendinize kaçamak hediye etmek isterseniz bizim nefis bir fikrimiz var. Hem de çayın yanına mis gibi kokusuyla eşlik edecek en nefisinden portakallı bir kek yapalım! Çaya misafiri olan ya da kendini veya ev halkını mutlu etmek isteyenler için karşınızda: Portakallı sodalı kek tarifi! Keklerde hep yumuşacık bir kıvam ve puf puf kabarmış bir görüntü arayışındaysanız bu tarifimizi çok seveceğinize eminiz.

Kekin bu kadar güzel kabarmasının başlıca nedenlerinden biri elbette içerisinde soda kullanıyor olmamız. Kek harcının içerisine giren soda tarifin kocaman kabarmasın yardımcı oluyor. Misler gibi kokmasının sırrı ise portakal kabuğu ve vanilyanın ovulmasında saklı! Kokusunun peşine takılın ve hadi o zaman. Enfes bir kek hazırlamaya koyulun. Şimdiden ellerinize sağlık!

Portakallı Sodalı Kek Tarifi İçin MalzemelerPortakallı Sodalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtalar ve şekeri bir kabın içerisinde bir çırpma teli ya da çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
  2. Ardından üzerine eritilmiş tereyağı, sıvı yağı ilave ederek çırpma işlemine devam edin. Portakal suyunu ve sodayı da ilave ederek biraz daha karıştırın.
  3. Elenmiş un ve kabartma tozunu harca azar azar ilave ederek güzelce çırpın.
  4. Vanilya ve portakal kabuğu rendesini ayrı bir kabın içerisinde güzelce ovun ve kek harcının içerisine aktarın. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız kek harcını aktarın.
  5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi