Tavuk Güveç

2023-09-17 00:47:12 - Yemeklik.com.tr

sevilmez mi, mümkün mü hiç? Bol vitaminli o sıcacık suyuna ekmek banılmaz mı? Arpacık soğanı, sarımsağı, domates, patates, bezelye ve baharatları yerli yerinde güveç tarifine tavuk kattık, bir o kadar hafif ve lezzetli oldu doğrusu.

Son dokunuş olacak kaşar peynirini de inisiyatifinize bıraktık. Afiyet olsun.

Tavuk Güveç Tarifi İçin MalzemelerTavuk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavaya yağı alın kızdırın ve küp küp doğranmış tavuk etlerini ekleyip soteleyin.
  2. Tavuklar suyunu çekmeye başladığında soğanı ekleyin. Ardından biber ve domatesi, sarımsağı ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  3. Salça, tuz ve baharatları ekledikten sonra karıştırın.
  4. Üzerine suyunu da ekleyip kıvam alana kadar 5 dakika pişirin.
  5. Tavukları güveçlere paylaştırın.
  6. Üzerine kaşar peyniri domates ve biberi de ekleyin. 190 derecelik fırında kaşar eriyinceye kadar 5-10 dakika pişirin.
  7. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi