Tavuk Güveç
2023-09-17 00:47:12 - Yemeklik.com.tr
sevilmez mi, mümkün mü hiç? Bol vitaminli o sıcacık suyuna ekmek banılmaz mı? Arpacık soğanı, sarımsağı, domates, patates, bezelye ve baharatları yerli yerinde güveç tarifine tavuk kattık, bir o kadar hafif ve lezzetli oldu doğrusu.
Son dokunuş olacak kaşar peynirini de inisiyatifinize bıraktık. Afiyet olsun.
Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler- 500 Gram Tavuk Göğsü
- 1 Adet Soğan
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Adet Orta Boy Domates
- 1 Adet Orta Boy Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tatlı Toz Kırmızı Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Kekik
- 1 Su Bardağı Sıcak Su
- Üzeri için:
- 100 Gram Kaşar Peyniri
- 2 Adet Biber
- 5-6 Adet Cherry Domates
- Tavaya yağı alın kızdırın ve küp küp doğranmış tavuk etlerini ekleyip soteleyin.
- Tavuklar suyunu çekmeye başladığında soğanı ekleyin. Ardından biber ve domatesi, sarımsağı ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Salça, tuz ve baharatları ekledikten sonra karıştırın.
- Üzerine suyunu da ekleyip kıvam alana kadar 5 dakika pişirin.
- Tavukları güveçlere paylaştırın.
- Üzerine kaşar peyniri domates ve biberi de ekleyin. 190 derecelik fırında kaşar eriyinceye kadar 5-10 dakika pişirin.
- Afiyet olsun.