Tavada Levrek Balığı

2023-09-20 18:56:39 - Yemeklik.com.tr

Tatlı sularda avlanan tatlı su levreğini denediniz mi? Birkaç malzemeyle hızlıca hazırlayabileceğiniz tavada levrek balık yemek için şahane bir bahane.

Tavada Levrek Balığı Tarifi İçin MalzemelerTavada Levrek Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Balıkların pullarını ve bağırsaklarını temizleyelim Temizledikten sonra bol su ile yıkayalım.
  2. Balıkları süzgece alalım, fazla suyunu süzdürelim.
  3. Suyu süzülen balıkların üzerine karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Sonra balıkları una bulayalım. Buladığımız balıkları fazla unundan arındırıp kızgın yağda önlü arkalı kızartalım.
  5. Balıklar altın sarısı renk alana kadar pişirelim. Fazla kurutmadan servis edelim.
  6. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi