Tavada Levrek Balığı
2023-09-20 18:56:39 - Yemeklik.com.tr
Tatlı sularda avlanan tatlı su levreğini denediniz mi? Birkaç malzemeyle hızlıca hazırlayabileceğiniz tavada levrek balık yemek için şahane bir bahane.
Tavada Levrek Balığı Tarifi İçin Malzemeler- 15 Adet Levrek
- 200 Gram Un
- 1/2 çay Kaşığı Pul Biber
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- Kızartmak için:
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- Balıkların pullarını ve bağırsaklarını temizleyelim Temizledikten sonra bol su ile yıkayalım.
- Balıkları süzgece alalım, fazla suyunu süzdürelim.
- Suyu süzülen balıkların üzerine karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Sonra balıkları una bulayalım. Buladığımız balıkları fazla unundan arındırıp kızgın yağda önlü arkalı kızartalım.
- Balıklar altın sarısı renk alana kadar pişirelim. Fazla kurutmadan servis edelim.
- Afiyet olsun.