Tavuklu Keşkek

2023-09-17 01:06:08 - Yemeklik.com.tr

Keşkek yapmak en eski düğün geleneklerimizin başındaymış. Kazanlar temizlenir, malzemeler hazırlanırmış. Keşkek yaparlarken bir gece boyunca pişirirlermiş ve tüm gece boyunca belirli aralıklar karıştırılırmış. Böylece içerisindeki buğday ve iyice eriyip birbirine karışır ve ortaya keşkek çıkarmış.

Ama teknolojinin desteği bu işi pratik hale getirmek mümkün. Kazanların yerine tencere kullanabilirsiniz. Uzun uzadıya karıştırmak yerine işi el blenderına teslim edebilirsiniz. Üstelik bir düğün dernek olmasını beklemenize de gerek yok. Üzerine de kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber gezdirince lu keşkeğin yeme de yanında yat. Şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Keşkek Tarifi İçin MalzemelerTavuklu Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Buğdayı bol suda güzelce yıkayın. Yıkanmış buğdayları düdüklü bir tencereye koyun ve üzerine sadece buğdayların üstünü geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatmadan kaynatın.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve bu şekilde kapağını kapatıp yarım saat bekletin. Böylece buğdaylar şişip, büyüyecekler.
  3. Yarım saatin sonunda tencerenin kapağını açın, yıkadığınız tavukları buğdayların üstüne kemikleriyle birlikte yerleştirin.
  4. Tuzunu, karabiberini ve suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 40 dakika pişirin.
  5. Pişirdikten sonra kapağını açın ve tavuk etlerini kemiklerinden ayırın.
  6. Bir el blenderı yardımıyla buğdayları ve tavukları güzelce çekin. Tamamen homojen bir karışım olmasına özen gösterin.
  7. Tereyağını, toz kırmızı biber ile birlikte kızdırın ve sıcak keşkeğin üstüne gezdirin.Pul biberle de süsleyerek servis edin.

Daha Fazla Gönderi