Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma
2023-09-30 10:24:25 - Yemeklik.com.tr
Uzak Doğu mutfağına ön yargılı olanlar varsa o ön yargıyı kırmak için daha iyi bir başlangıç olamaz. Farklı tatların bir araya geldiği, sosunun kıvamıyla lezzeti doruklara çıkan harika tarif sizlerle.
Yapılış aşamalarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.
- 300 Gram Tavuk Eti
- 1 Adet Kırmızı Biber
- 1 Adet Yeşil Biber
- 1/2 Adet Kuru Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Beyaz Sirke
- 1 Yemek Kaşığı Soya Sos
- 1 Adet Küp şeker
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Dal Taze Soğan
- Kuşbaşı doğranmış tavuğu bir gece soya sosunda marine edin. Ertesi gün sosu süzün ve 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip karıştırın. Nişastalanmış tavuk parçalarını kızgın yağda 5 dakika kadar kızartın.
- Kızarmış tavukları bir kenara alıp bekletin. Derin tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağda soğan, kırmızı ve yeşil biberi yüksek ateşte 1 dakika sürekli karıştırın.
- Sebzeleri olabildiğince diri bırakın. Ardından salçayı ekleyip sebzelerle karıştırın. Sebzelere sirke, soya sosu 1 bardak su ve şekeri ekleyin.
- Kaşık yardımıyla salçayı olabildiğince karıştırarak çözdürün. Sebzeler için çok az tuz atabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı nişastayı az miktarda soğuk su ile açtıktan sonra kaynayan sebzelere ekleyin.
- Yüksek ateşte 3 dakika kadar iyice çektirip koyulaştırın. Son olarak kızarttığınız tavukları ekleyip karıştırın.
- 1 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatın ve bir kasede servis için hazır. Üzerine doğranmış taze soğan ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.