Taş Kadayıf

2023-09-17 00:55:57 - Yemeklik.com.tr

İnsanlar üçe ayrılır; sevenler, sevenler ve her sevenler. Şerbetli tatlıları ve her tatlıyı sevenlere sesleniyoruz, adını duyunca bile karnınız guruldamaya başlamadı mı?

Krep hamurunu andıran yumuşacık hamuru, içindeki ceviz, üstündeki şerbet... Adeta bir tatlı değil sanki bir şiir gibi. Bakmayın adının taş olduğuna yumuşacık, ağızda dağılan bir lezzet. Taşlığı mükemmelliyetinden ötürü, kendisi taş gibi bir tatlı 41 kere maşallah. Yanına da bir demli çay, of of of , elinize sağlık şimdiden.

Taş Kadayıf Tarifi İçin MalzemelerTaş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şerbetin iyice soğuk olması gerekiyor. Şekeri ve suyu karıştırın,kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin,kıvam alınca limon suyunu ilave ederek soğumaya bırakın.
  2. Tatlı için; süt, su, şeker ve mayayı karıştırın. Diğer malzemeleri de ilave ederek yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.  
  3. Tavanızı iyice ısıtın, harçtan birer kepçe olacak şekilde tavanıza koyun. Göz göz olana kadar pişsin.
  4. Önlü arkalı pişirme yapmıyoruz bu tatlıda tek taraflı pişiriyoruz.
  5. Tatlının pişmeyen iç yüzüne ceviz koyarak yarım ay şeklinde kapatıyoruz.
  6. Kenarları iyice bastırın ki kızartırken açılmasın.  
  7. Tatlıları kızgın yağda önlü arkalı nar gibi olana kadar pişirin.
  8. Pişen tatlıları soğuk serbete alın, 2-3 dakika şerbetin içinde bekletin ve servis tabağına alın.
  9. Servise hazır. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi