Tart Kalıbında Köstebek Pasta
2024-07-25 10:27:15 - Yemeklik.com.tr
Porsiyon olarak hem daha az yapmak iserseniz az malzemeli bu pastayı çok seveceksiniz. Çok pratik çok lezzetli ve çok hafif bir köstebek pasta tarifi.
Tart Kalıbında Köstebek PastaTarifi İçin Malzemeler- 2 Adet Yumurta
- 1/2 Su Bardağı şeker
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 Su Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1,5 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- Tart Kalıbında Köstebek Pasta Tarifi Arası İçin:
- 2 Adet Muz
- 1 çay Bardağı Damla çikolata
- Tart Kalıbında Köstebek Pasta Muhallebisi İçin:
- 2 Su Bardağı Süt
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Yemek Kaşığı Un (tepeleme)
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 çay Bardağı şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 1 Paket Krem şanti
- 1/2 çay Bardağı Hindistan Cevizi
- Kek için yumurta ve şeker çırpılır. Sonrasında sıvı yağ ve süt konulup çırpılır. Un, vanilya, kakao ve kabartma tozu da konulup kek hamuru elde edilir.
- Yağlanmış unlanmış tart kalıbında 165 derece fırında kontrollü olarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
- Kek pişerken muhallebi için tencereye süt, un, yumurta sarısı, nişasta konulup kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca tereyağı konulup soğumaya bırakılır.
- Muhallebi soğuyunca süt ve krem şanti konulup çırpılır.
- Kek kalıbından çıkarılıp üzerinden kaşık yardımıyla biraz alınır. Kekin üstüne muz dilimleri konulur.
- Muhallebi ve damla çikolata da eklenir.
- Ayırdığımız kek parçaları ufalanıp üzerine konulur.
- Hindistan cevizi ile süslenip 1 gün buzdolabında bekletilir. Sonrasında gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.