Tart Kalıbında Köstebek Pasta

2024-07-25 10:27:15 - Yemeklik.com.tr

Porsiyon olarak hem daha az yapmak iserseniz az malzemeli bu pastayı çok seveceksiniz. Çok pratik çok lezzetli ve çok hafif bir köstebek pasta tarifi.

Tart Kalıbında Köstebek PastaTarifi İçin MalzemelerTart Kalıbında Köstebek PastaTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kek için yumurta ve şeker çırpılır. Sonrasında sıvı yağ ve süt konulup çırpılır. Un, vanilya, kakao ve kabartma tozu da konulup kek hamuru elde edilir.
  2. Yağlanmış unlanmış tart kalıbında 165 derece fırında kontrollü olarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
  3. Kek pişerken muhallebi için tencereye süt, un, yumurta sarısı, nişasta konulup kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca tereyağı konulup soğumaya bırakılır.
  4. Muhallebi soğuyunca süt ve krem şanti konulup çırpılır.
  5. Kek kalıbından çıkarılıp üzerinden kaşık yardımıyla biraz alınır. Kekin üstüne muz dilimleri konulur.
  6. Muhallebi ve damla çikolata da eklenir.
  7. Ayırdığımız kek parçaları ufalanıp üzerine konulur.
  8. Hindistan cevizi ile süslenip 1 gün buzdolabında bekletilir. Sonrasında gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Daha Fazla Gönderi