Havuçlu Patatesli Pilavzade

2023-10-08 22:04:15 - Yemeklik.com.tr

Pilavlar, sulu yemeklerle buluştuğunda yemek dünyasının en nefis birlikteliğin altına imzasını atıyor. Tek başına dahi afiyetle yeniyor. İçine giren ek malzemelerle lezzetine lezzet katılıyor. Birkaç temel malzemeye sahip olsa da yapımı maharet istiyor ve ağzının tadını bilenler pilavın lezzetine lezzet katıyor. Birkaç püf noktası var aslında.

Tane tane dökülen pilavlar yapmak için iyice kavrulmalı, demlenmesi için ona vakit tanınmalı. Tuzu, yağı, karabiberi tam kıvamında olmalı. Bu bilgiler cebimizde, malzemelerde tezgaha çıksın öyleyse. Bu kez tercih kızarmış havuç ve patates ile olsun. Şimdiden ellerinize sağlık.

Havuçlu Patatesli Pilavzade Tarifi İçin MalzemelerHavuçlu Patatesli Pilavzade Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirinçlerin içerisinde varsa yabancı maddeleri ayıklayarak işe koyulun.
  2. Ardından bir tel süzgecin üzerine aktarın ve berrak bir su çıkana kadar çok fazla karıştırmadan durulayın. Fazla suyunu süzdürün.
  3. Daha sonra küp küp doğradığımız havuç ve patatesleri yağda kızartıyoruz.
  4. Tereyağını pilav tenceresinin içerisine alın, eridikten sonra üzerine yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ilave ederek saydamlaşana kadar kavurun.
  5. Üzerine su, tuz,tavuk suyu,yarım paket tavuk bulyon ve soğuyan kızarmış havuç ve patatesleri ilave edip karıştırın. Kapağını kapatın.
  6. Ocaktan alıp 15-20 dakika oda sıcaklığında kapağı kapalı bir biçimde dinlendirin. Ardından demlenen pilavınızın kapağını karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi