Tam Buğday Unlu Grissini
Miden kazınmaya başladığında açlığını bastırmana yardımcı olacak bir tarif geldi! Tam buğday unlu bu grissini hep evde olsun isteyeceksin.
Tam Buğday Unlu Grissini Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Su Bardağı Tam Buğday Unu
- 1 Tatlı Kaşığı Hurma Pekmezi
- 1 Tatlı Kaşığı Maya
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- Üzeri için:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 çay Kaşığı Kinoa
- 1 çay Kaşığı Chia Tohumu
Tam Buğday Unlu Grissini Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeler karıştırılır ve ele yapışmayan bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.
- 45 dakika oda sıcaklığında mayalandırılır ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanarak şekil verilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve chia tohumu ile kinoa serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-40 dakika pişirilir ve hazır.
- Afiyet olsun!