Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Pavlova Çam Ağacı

Hem gözünüze hem midenize hitap edecek, yılbaşı masalarınıza ayrı bir hava katacak mükemmel bir tatlı. Pavlova tatlısını bir de böyle deneyin.

Pavlova Çam Ağacı Tarifi İçin Malzemeler
  • Beze için:
  • 4 Adet Yumurta Akı
  • 1 çimdik Tuz
  • 1 çay Kaşığı Sirke
  • 1 Su Bardağı şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • Arası için:
  • 1 Paket Krem şanti
  • 1 Su Bardağı Soğuk Süt
  • 5-6 Adet çilek
  • 1 Paket Meyveli Sos
  • Süslemek için:
  • 3-4 Dal Taze Biberiye
  • 5-6 Adet çilek
  • 1 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
Pavlova Çam Ağacı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta aklarını tuzla çırpıyoruz.
  2. Köpürmeye başlayınca nişastayı ekleyip şekeri 4-5 parçaya bölüp ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Sirkeyi de ilave edip ters çevirince dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpıyoruz.
  4. Sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ağaç için boy boy sıkıyoruz.
  5. Kalanları minik minik kenarlara sıkıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 140 derecelik fırında 1 saat pişiriyoruz, daha sonra dereceyi 100'e düşürüp yarım saat daha pişiriyoruz. (fırından fırına değişiklik gösterebilir dikkatli olalım.)
  7. Süre dolduğunda kapağa tahta kaşık sıkıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
  8. Krem şantiyi sütle çırpıp çilekleri dilimliyoruz.
  9. Tamamen soğuduktan sonra boy sırasına göre dizip üzerine krem şanti, çilek ve meyveli sostan koyup üst üste devam ediyoruz.
  10. Bezelerin tam ortasından çöp şiş geçirip kaymaması için daha sağlam bir ağaç yapabilirsiniz.
  11. Biberiyeyle süsleyip üzerine pudra şekeri eliyoruz.
Fırında Susam Soslu Patates

Fırında Susam Soslu Patates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtasız Krep

Yumurtasız Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kıymadan Döner

Kıymadan Döner

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kuru İncirli ve Çilekli Puding

Kuru İncirli ve Çilekli Puding

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patatesli Tepsi Kebabı

Patatesli Tepsi Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce