Tahinli Poğaça
Pastanelerdeki o güzel kokunun sahibi karşınızda. Yumuşacık, pofuduk dokusu, nefis tahin tadı ile sizi mest edecek bir tarif bu. Tahinli poğaça tarifiyle sofralarınız şenlenecek.
Hamur işleri tariflerinin favorisi olmaya aday! Şimdiden afiyet olsun!
Tahinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- Hamuru İçin:
- 2 Su Bardağı Süt
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Paket Instant Maya
- 2 Adet Yumurta Akı
- 1 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 6 Su Bardağı Un
- İç Harcı İçin:
- 1 çay Bardağı Tahin
- 1/2 çay Bardağı Toz şeker
- 50 Gram Tereyağı
- Üzeri İçin:
- 2 Adet Yumurta Sarısı
Tahinli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için öncelikle sıvılar ile mayayı aktive edin.
- Ardından tüm malzemeleri ekleyin.
- 30 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken içi için tahinli karışımı hazırlayın. Tüm malzemeleri birleştirin.
- Hamuru sekiz eş parçaya bölüp tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
- Aralarına tahinli karışımdan sürerek üst üste dizin.
- Son kata tahin sürmeyin. Merdane yardımını dikdörtgen olacak şekilde açın.
- Hamuru küçük dikdörtgen parçalara bölün,her bir parçayı rulo şeklinde sarın.
- Üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verin. 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
- Afiyet olsun!