Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Tahinli Katmer

Tel tel ayrılan bir hamur, arasından size ulaşan mis gibi tahin kokusu. Yanına da sıcacık çay demlediğinizde soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir tarif. Çat kapı misafirleriniz için buzluktan çıkarıp ısıtmanız yeterli, daha ne olsun.

Tahinli Katmer Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 1 Su Bardağı ılık Süt
  • 1 Su Bardağı ılık Su
  • 2 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kuru Maya
  • 5 Su Bardağı Un
  • Tahinli harç için:
  • 125 Gram Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Tahin
  • 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
Tahinli Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak unu kaba alıp ortası açılır. Sırasıyla maya, su, süt, şeker ve tuz eklenerek yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Yoğrulan hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır, mayalanan hamur 10 bezeye ayrılır. Bu arada tereyağı eritilerek tahin ile karıştırılır.
  3. Daha sonra bezeler tek tek açılıp aralarına tahinli karışım sürülüp rulo yapılır.
  4. Yapılan rulo gül şeklinde sarılır. Yapılan hamurlar tepsiye dizilip buzdolabında soğutulur. (açılması kolay olsun diye)
  5. Soğutunlan hamur kolayca açılır ve tavada arkalı önlü pişirilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Cevizli Mantar Kavurma

Cevizli Mantar Kavurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çanak Güzeli

Çanak Güzeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mandalina Soslu Zeytinyağlı Pırasa

Mandalina Soslu Zeytinyağlı Pırasa

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Limon Kremalı Fırın Tatlısı

Limon Kremalı Fırın Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Cheddar Çubukları

Cheddar Çubukları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce