Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #kek

Limon Kremalı Fırın Tatlısı

Hafif ve ferah tatlı tariflerini sevenler için, ikisi bir arada nefis bir tarif hazırladık! Bu tarifimizde hem tüm tatlılarda kullanabileceğiniz ev yapımı, çok lezzetli bir limon kreması, hem de bu kremayla hazırlayabileceğiniz oldukça pratik bir meyveli tatlı yaptık.

Sevdiklerinize kendi ellerinizle hazırladığınız farklı ama bir o kadar da kolay tarif arıyorsanız yumuşacık fırın tatlısı tarifimizi çok seveceğinize eminiz. O halde başlayalım ne dersiniz? Şimdiden afiyet olsun!

 

Limon Kremalı Fırın Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • Limon Kreması İçin:
  • 3 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
  • 4 Adet Limonun Suyu
  • 4 Adet Yumurta Sarısı
  • 75 Gram Tereyağı
  • Keki İçin:
  • 110 Gram Tereyağı (oda ısısında Bekletilmiş)
  • 2 Adet Yumurta
  • 100 Gram Un
  • 100 Gram Pudra şekeri
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 çay Kaşığı Vanilya özütü
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
Limon Kremalı Fırın Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Limon kremasını hazırlamak için; 3 adet limonun kabuklarını, beyaz kısımlarını almamaya özen göstererek, güzelce rendeleyin. Yarım su bardağı toz şekeri de rondonun içerisine ilave edin ve şeker limon sarısı rengini alana dek rondodan geçirin.
  2. Ocağa içi 1 su bardağı su dolu sos tenceresini koyun ve su kaynadıktan sonra altını kısın. Üzerine karıştırma kasesini oturtup limon suyunu içerisine ekleyin. Rondodan geçirdiğiniz limon kabuklu toz şekeri de üzerine ilave edin.
  3. Yumurta sarıları ve yarım çay kaşığı tuzu da ilave ettikten sonra hiç bırakmadan, sürekli olarak 10 dakika boyunca karıştırın.
  4. 10 dakika sonunda ısınmış olan karışımı kenara alıp 75 gram küp doğranmış tereyağını azar azar ekleyerek karışıma yedirin.
  5. Ardından tekrar ocağa alıp 20 dakika karıştırarak pişirdikten sonra kıvamına bakın. Karışım hafif koyulaşmış ve karıştırdığınız kaşık veya spatulada kalıyorsa limon kremanız hazır demektir. Oda sıcaklığına geldikten sonra bir kavanoza koyup buzdolabında en az 2 saat bekletin.
  6. Keki hazırlamak için; bir kaseye tereyağı, yumurta, un, pudra şekeri, tuz, kabartma tozu ve vanilya özütü ekleyip mikserle çırpın.
  7. Üzerine limon kabuklarını rendeleyin ve karştırıp fırın kasesine aktarın.
  8. Hazırladığınız limon kremasının üzerine 2 yemek kaşığı kadar ekleyip karıştırın ve 180 derece fırında üzeri kızarana dek 20 dakika pişirin.
  9. Üzerine çırpılmış krema ve biraz daha limon kreması ilave ederek servis edin. Afiyet olsun!
Airfryer’da Patates Pizza

Airfryer’da Patates Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
4 hafta önce
Çiğ Kabaklı Fasulye Piyazı

Çiğ Kabaklı Fasulye Piyazı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Yapımı Cevizli Baklava

Ev Yapımı Cevizli Baklava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dondurulmuş Bezelye

Dondurulmuş Bezelye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ev Yapımı Lavaş

Ev Yapımı Lavaş

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce