Yemeklik.com.tr 7 ay önce
yemeklik #borek

Tahinli Börek

Adana mutfağından özel bir börek tarifimiz var. Adana'da evlerde annelerimizin yaptığı, sacta pişen nefis bir börek tarifimiz var. Tahin ile hazırlanıyor, portakal ekşi mayası ile hazırlanan hamuru misafirlerinizi şaşırtıyor.

Videolu anlatımında tarifin detaylarını bulabilirsiniz. Afiyet olsun!

Tahinli Börek Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 1 Kilogram Un
  • 2 Su Bardağı ılık Su
  • 1 Yemek Kaşığı Portakaldan Ekşi Maya
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • İçi için:
  • 200 Gram Tereyağı (oda Sıcaklığında Bekletilmiş)
  • 200 Gram Tahin
  • Hamuru Açmak İçin:
  • 1 Kase Sıvı Yağ
Tahinli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tahin ve tereyağını karıştırıp iç hazırlayın.
  2. Hamur için tüm malzemeleri bir kaba alıp ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

  3. Ardından hafif unlanmış tezgahta hamuru açın. Hazırladığınız içi içerisine koyun ve güzelce yayın.

  4. Hamuru rulo haline getirip gül böreği şekilde sarın. Tepsilere yerleştirin. Üzeri kapalı şekilde 1 gece buzdolabında bekletin.

  5. Ertesi gün ellerinizi sıvı yağla yağlayın ve tabak büyüklüğünde açıp tavada ya da sacda arkalı önlü pişirin.

  6. Afiyet olsun!

0
238
Elmalı Yulaf Topları

Elmalı Yulaf Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Somonlu Lazanya

Somonlu Lazanya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Yaban Mersinli Bal Kabağı Reçeli

Yaban Mersinli Bal Kabağı Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Peynirli Biberli Poğaça

Peynirli Biberli Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Şeftali ve Kayısılı Dondurma

Şeftali ve Kayısılı Dondurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce