Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #balik

Tahin Soslu Levrek

Mısır Mutfağı'nda "Tajin Samak Bi Tahina" (Tahin Soslu Fırında Balık) ismini alan tahin soslu levrek, tahinin kendi ağırlığına rağmen fırında piştiği için pratik ve kalorisi de hafif sayılabilecek bir balık tarifi.

Kullanacağınız tahin miktarını azaltıp, arttırmak size kalmış.

Balık almadan mutlaka göz atılmalı:

Tahin Soslu Levrek Tarifi İçin Malzemeler
  • 6 Adet Orta Boy Levrek
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • 1/2 Su Bardağı Tahin
  • 1/4 Su Bardağı Limon Suyu
  • 2 çay Bardağı Su
  • 1 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Kişniş Tohumu
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
Tahin Soslu Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Orta boy kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın.
  2. Soğanları zeytinyağında 2- 3 dakika kadar soteledikten sonra limon suyu, tahin, su ve kişniş tohumlarını katın.
  3. Hazırladığınız sosu, aralarda karıştırarak orta ateşte, 3-4 dakika kaynatın.
  4. Balıkları, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla ovduktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin.
  5. Hazırladığınız sosu balıkların üzerine sürdükten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkan balıkları, bütün olarak servis tabağına alın. Arzuya göre; limon dilimleri eşliğinde servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.
Bastık

Bastık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Cevizli Kek

Elmalı Cevizli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Hurmalı Ballı Cheseecake

Hurmalı Ballı Cheseecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Mantar Kurabiye

Pratik Mantar Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kremalı Brokoli Çorbası

Kremalı Brokoli Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce