Sütsüz Kek

2023-09-17 00:17:23 - Yemeklik.com.tr

Nefis bir kek hazırlamak için binbir hevesle mutfağa girdiniz. Yumurta, şeker, sıvı yağ, un... Pofuduk enfes bir hazırlamak için hemen hemen tüm malzemeler var. Fakat keke o yumuşacık dokusunu veren süt eksik. Süt ve süt ürünlerine karşı hassasiyetiniz de olabilir. Bu nedenle hiçbir süt ürünü kullanamıyor olabilirsiniz. Tüm bunlar sizin enfes bir kek yemenize engel değil. Tam kıvamında kabarmış, her duruma uygun tarif karşınızda. Sütsüz tarifimize buyurun.

Kekin sütsüz olması onun yumuşacık olmasına engel değil, su, sıvı yağ ve güzelim keklerin gizli malzemesi soda devreye giriyor bu kez. Kabartma tozunun etkisini arttırmak için de limon suyundan destek alıyoruz. Kıvamı her yiyeni kendine hayran bırakacak kadar da güzel. İçine kakao da koyup hem görsel açıdan hem de lezzet açısından şahane bir kek çıkarıyoruz ortaya. Şimdiden ellerinize sağlık.

Sütsüz Kek Tarifi İçin MalzemelerSütsüz Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtaları bir karıştırma kabına kırıyoruz. Şekeri de ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
  2. Rengi beyazlaşana kadar 3 dakika kadar çırpıyoruz. Sıvı yağını ve suyu ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  3. Kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz.
  4. Yavaş yavaş unu ekleyip yoğun bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  5. Yaptığımız hamurun yarısını ayrı bir kaba aktarıyoruz.
  6. Kabın bir tanesine kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Diğer kek harcı o şekilde kalacak.
  7. Kek kalıbının her yerini yağlayıp biraz beyaz kek harcından, biraz kakaolu kek harcından ekleyerek hepsi bitene kadar döküyoruz.
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra 5 dakika kadar dinlendirip kalıbından çıkarıyoruz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi