Sütlü Revani

2023-09-17 00:56:04 - Yemeklik.com.tr

O bizim kurtarıcı ! Misafir kapıda, yemek ocakta... Bu kargaşada yapılacak enfes mi enfes bir tarif geliyor. Yumuşacık dokusu, ağızda eriyen kıvamıyla sütlü revani tarifi! Revani bu sefer sütlü şerbetle buluşuyor ve gönüllerimizi bir kez daha fethediyor. Misafir sofralarınızda mutlaka yer açtıracak bu çok seveceksiniz.

" bana ağır geliyor" diyenler bu tarifimize bayılacak. Sütlü revani tarifini denediğinizde sizi çok mutlu edecek. Üstelik puf puf kabarması ve tam ölçüsüyle kolaylıkla yapabileceğiniz pratik bir tarif. Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan yenilik yapıp karşınıza sütlü şerbetiyle çıkıyor. Yapımı kolay, lezzeti olay olan sütlü revani tarifi huzurlarınızda...

Hadi o zaman sizleri mutfağa alalım. Şimdiden afiyet olsun.

Sütlü Revani Tarifi İçin MalzemelerSütlü Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye şekeri ekleyin.
  2. Sütü de ilave edin ve karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Derin bir kaseye yumurtaları ekleyin.
  4. Şekeri de ekleyin ve güzelce çırpın.
  5. Yoğurt ve sıvı yağı da ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  6. İrmiği de ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  7. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Güzelce karıştırın.
  8. Yağladığınız tepsiye yayın ve üzerini düzleyin.
  9. 175 dereceye ayarlı fırının orta rafında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkardığınız revaniye şerbeti dökün ve dinlenmeye bırakın.
  11. Kaymakla ve file bademle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi