Kuşkonmaz Çorbası

2023-09-16 23:33:57 - Yemeklik.com.tr

Eski Mısır’da tedavi amaçlı kullanılan vitamin deposu kuşkonmazı, garnitür olarak kullanmak yerine yapımında kullanıyoruz.

Diğer sebzeler gücenmesin. Renk ve tatlarını vermesi için patates, havuç gibi sebzeleri çorbaya katıp blenderdan geçirdikten sonra da servis edebilirsiniz.

Kuşkonmaz Çorbası Tarifi İçin MalzemelerKuşkonmaz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bol suda yıkadığınız kuşkonmazların dış kabuklarını bir soyacak yardımıyla ince bir şekilde soyun. Halka halka doğrayın.
  2. Tereyağını derin bir tencerede eritin. Doğradığınız kuşkonmazları, tereyağında 3-4 dakika kadar kavurun.
  3. Çorbaya kıvamını ve tadını verecek olan unu ekledikten sonra kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar kısık ateşte kuşkonmazlarla birlikte kavurun.
  4. Kavrulan una süt ve et suyunu azar azar ekleyip, bir çırpıcı yardımıyla çorbayı karıştırın. Taze çekilmiş tane karabiber, tuz ve kırmızı biberi katın.
  5. Kısık ateşte kıvam alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sıcak olarak servis edin. Şifa niyetine sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi