Portakallı Kapkek

2023-09-21 10:25:41 - Yemeklik.com.tr

Başka bir yerde bulamayacağınız tek tarif! Kendinize özgü tarifiniz olsun istemez misiniz?

Lokmalık lezzetler arayanların bayılacağı, farklı tarifler sevenlerin hemen denemek isteyeceği bol portakal aromalı bu cupcake'leri tarif defterinize hemen eklemek isteyeceksiniz.

Afiyet olsun!

Portakallı Kapkek Tarifi İçin MalzemelerPortakallı Kapkek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak yumurtamızı ve şekerimizi derin bir kapta çırpıyoruz . Yaklaşık olarak 3-4 dakika kadar.

  2. Çırptığımız harca sıvı yağı ve yoğurdumuzu ( ya da sütü ) ekliyoruz . Çok az karıştırıyoruz .
  3. Daha sonra ise kabartma tozunu, unu ve isteğe bağlı olarak vanilini ekliyoruz. Önce karıştırıyoruz ve sonra çok az çırpıyoruz. Eklemek istersek portakal kabuğu rendesi de ilave edebiliriz. Hafif akışkan harcımızı kalıplara alıyoruz.

  4. Önceden ısınmış 180 derecedeki fırına alt üst ayara koyuyoruz .
  5. Krem şantiyi bir kaba alıyoruz ve içerisine portakal suyunu  ve kabuğunu ekleyip iyice çırpıyoruz. Hazır olunca içine kremamızı da ilave edip karıştırıp, krema torbasına katıp dolaba alıyoruz .
  6. Yaklaşık olarak 20-25 dk. da pişen keklerimizi soğuması için dışarıya alıyoruz .
  7. Soğuyan keklerimizin fazla kabarmış olan üst kısımlarını kesiyoruz çok küçük bir oranla. İçine dolgu eklemek isteyenler o kısımdan kolaylıkla doldurabilir . (Ben dolgu ekledim herkesin isteğine bağlı ama eklemek isteyenler için söyliyeyim hazır olan dolgu yani sosların ucu sivri olduğundan içine batırıp sosunuzu sıkabilirsiniz daha sonra krem şanti ile üzerini kapatırsınız ) .
  8. Hazırlamış olduğumuz krem şantimizi kekimizin üzerine sıkıyoruz. En son keklerden kesmiş olduğumuz kısmı üzerine ufalanmış biçimde serpiyoruz . Keklerimiz hazır, herkese afiyet olsun

Daha Fazla Gönderi