Sütlü İncir Tatlısı
Bu sütlü tatlı oldukça hafif ve lezzetli! Yaparken kuru incirleri kullanıyoruz; tereyağı ve vanilya ile lezzetine lezzet katıyoruz. Kaşık kaşık yemeye doyamayacağız bu tatlının tarifini denemek için zaman kaybetmeyin.
Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!
Sütlü İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 Adet Kuru Incir
- 5 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 3 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
- 1 Litre Süt
- 1 Paket Vanilya
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- Süslemek İçin:
- 2 Adet Kuru Incir
- 1 çay Kaşığı Tarçın
Sütlü İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İncirleri 10 dakika kadar sıcak suda bekletin.
- Tencereye toz şekeri ve nişastayı ekleyin.
- Üzerine sütü ilave edin.
- Karıştırarak kıvam alana dek pişirin. Ardından suda beklettiğiniz incirleri ekleyin.
- Güzelce çektirin. Tereyağı ve vanilyayı da ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
- Tarçın ve incirlerle süsleyin. Dilerseniz cevizle de süsleyebilirsiniz. Soğuk ya da sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!