Sütlü Hamur Çorbası

2024-02-28 07:59:17 - Yemeklik.com.tr

Yaz aylarında yapılan erişte, kış aylarında muhteşem tariflere dönüşür. Bu nefis lezzet, makarnaya mükemmel bir alternatif sunar. Çorbaların içine eklenerek tariflerin hem doyuruculuğu hem de lezzeti artırılır. Erişte veya hamur olarak bilinen bu nefis tarifin bir versiyonu var ki, damakları şenlendirecek cinsten. Sütlü hamur çorbası, tam kıvamında pişmiş, yumuşacık içimli enfes bir lezzet sunar. Hızlıca hazırlayabileceğiniz bu çorbanın tüm detayları bu tarifte mevcut.

Sütlü Hamur Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Sütlü Hamur Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suya erişteyi yavaşça ekleyin ve hamurlaşmasını önlemek için hafifçe karıştırın.
  2. Erişteler yaklaşık 5 dakika kaynadıktan ve yumuşamaya başladıktan sonra sütü ekleyin.
  3. Tuzu ekledikten sonra kontrollü bir şekilde 5-10 dakika daha kaynatın ve ardından ocağın altını kapatın.
  4. Küçük bir sos tenceresinde tereyağı ve sıvı yağı eritin, ardından kuru naneyi ekleyin.
  5. Çorbanın üzerine naneli yağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi