Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #ramazan

Sütlaç

en tatlı, en sevilen ismi, ın en besleyicisi, pirincin en güzel halidir sütlaç tarifi. Tencerede kıvam aldıktan sonra ısıya dayanıklı toprak kaplara paylaştırılıp fırında kızaran hali  ismini alır. Çocukluk yıllarından aşina olduğumuz besleyici bir tatlıdır. içinde özellikle sütlü tatlıların ve en şahanesidir!

Ev yapımı sütlacı tam kıvamında ve tam ölçülü yapmak için birkaç püf noktasına ihtiyacınız var. Klasik sütlaçtan vazgeçemeyenlerin evde nefis yapmasını sağlayacak olan ve en güzel sütlaç tarifine ulaşmanızı sağlayacak bu tarifi bir köşeye not edin deriz. en güzeli,  en hafif sütlaç tarifi karşınızda!

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 çay Bardağı Pirinç
  • 2 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 Litre Süt
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Buğday Nişastası
  • 1 çay Bardağı Su
Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sadece bir kez sudan geçirerek yıkadığınız pirinci tencereye alın ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bu sırada ara ara nazikçe karıştırın.
  2. Pirinç, suyu çekip lapa hale gelince üzerine sütü ilave edin. Karıştırın ve süt kaynayana kadar ara ara karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra altını kısın, 8-10 dakika daha bu şekilde karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  3. Ardından şekeri ekleyin, karıştırın. Tekrar kaynamasını bekleyin ve 4-5 dakika daha da kısık ateşte bu şekilde kaynatın.
  4. Nişastayı eklemek için bir kabın içerisine alın, 1 çay bardağı suyla karıştırın.
  5. Aynı anda hem karıştırıp hem tencereye ekleyin. Azar azar dökerek eklerseniz topaklanma riskini de engellemiş olursunuz. Karıştırdıktan sonra hafifçe kıvam alana kadar pişirin. Bu sırada tekrar kaynayacak ve minik minik balonların yüzeye ulaştığını göreceksiniz, bunu gördükten sonra kısık ateşe alıp 1-2 dakika daha pişirin ve ardından ocaktan alın.
  6. Bu noktada sütlacın kıvamı akışkan bir boza kıvamında olmalıdır. Sütlaç harcını bir kepçeyle kaselere dağıtın.
  7. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat, tercihen 1 akşam kadar bekletin ve servis etmeden önce buzdolabından çıkarıp 5 dakika bekletin, tarçın serperek servis edin.
  8. Afiyet olsun!
Çilekli Chialı Kase

Çilekli Chialı Kase

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Hindistan Cevizli Fit Kurabiye

Hindistan Cevizli Fit Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Leblebi Kurabiyesi

Leblebi Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mini Limonlu Haşhaşlı Kek

Mini Limonlu Haşhaşlı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çörek Otlu Kurabiye

Çörek Otlu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce