Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Süt Tatlısı

Yapımı çok basit, lezzeti de bir o kadar hafif bir sütlü tatlıyla tanıştıralım sizi. Muhallebisinin içinde krema olduğu için lezzeti ikiye katlanıyor. Tabanında ise bisküvi var. Ara katmanında ise krem şanti eşlik ediyor. Her çatalda farklı bir tat gelecek, damaklarınızda nefis izler bırakacak.Yapımı pratik, ancak bu tarifin en önemli püf noktası 1 gece dolapta beklemesi. Sunumu da oldukça şık,dilerseniz meyve ile ikram edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Süt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Litre Süt
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Paket Vanilin
  • Arası için:
  • 1 Paket Krem şanti
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Üzeri için:
  • 1 Paket Kakaolu Petibör Bisküvi
Süt Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt, şeker, unu kaynayana kadar karıştırın.
  2. Kaynadığında içine yağ ve vanilya ekleyerek soğumaya bırakın. Muhallebiyi son kez mikserle çırpın.
  3. Tepsinin zeminine un haline gelmiş bisküviyi koyun.
  4. Üzerine muhallebiyi düzgünce yerleştirin.
  5. Son olarak tarifine uygun şekilde krem şantiyi çırpın.
  6. Üzerine sürerek dolaba kaldırın.
  7. Ertesi gün dilimleyin, kestiğiniz yerden katlayarak servis edin. Afiyetler olsun.
Baharatlı Patates Çorbası

Baharatlı Patates Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bisküvili Kakaolu Puding

Bisküvili Kakaolu Puding

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sağlıklı Kakaolu Pancake

Sağlıklı Kakaolu Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Patatesli Yumurta

Fırında Patatesli Yumurta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuk Tantuni Dürüm

Tavuk Tantuni Dürüm

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce