Susamlı Poğaça

2023-09-17 00:12:51 - Yemeklik.com.tr

Bu tarif çok seven ancak poğaçanın da kıymetini bilenlere gelsin. Sabah koştur koştur işe gitmeden hızlıca kahvaltı yapmak isteyenler için, pastane poğaçasına rakip olup evde kendi poğaçasını hazırlamak isteyenler için olsun. Daha ne olsun? Kendi poğaçamızı kendimiz hazırlıyoruz.

Aynı zamanda mayalı da olan , biraz simide özenmiş siz yokken bize itiraf etti bunu. Neden diye sorarsanız: Üzeri pekmezli suya batırılan bu poğaçalar, cömertçe susamla kaplanıp sonrasında fırının yolunu tutuyor.

Hem içinden de peynir akıyormuş. Öyle diyorlar.

Susamlı Poğaça Tarifi İçin MalzemelerSusamlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ilık su, toz şekerin yarısı ve instant mayayı geniş bir karıştırma kabına alın ve mayalanmanın ilk aşaması için bekletin.
  2. Kabarmaya başlayan maya karışımına kalan toz şeker ve ılık sütü ekleyip karıştırın.
  3. Yumurta, ayçiçek yağı, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve tuzu ilave edip karıştırma işlemini sürdürün.
  4. Son olarak elenmiş unu azar azar katıp hamuru toparlanana kadar yoğurun.
  5. Kıvam alan ve toparlanan hamurun üzerini streç filmle kapattıktan sonra oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalanması için bekletin.
  6. Poğaçaların iç harcı için; maydanozu incecik kıyın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve ezilmiş yağsız beyaz peyniri küçük bir kapta karıştırın.
  7. Mayalanan poğaça hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Orta kısımlarına peynirli iç harçtan yerleştirdikten sonra kapatıp yassı ya da yuvarlak şekiller verin.
  8. Üzüm pekmezi ve suyu geniş bir kapta karıştırın. Susam tanelerini düz bir tabağa alın.
  9. Hazırladığınız poğaçaları öncelikle pekmezli suya ardından susama batırdıktan sonra tabanına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Son mayalanma işlemi için 15 dakika kadar bekletin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Yumuşacık poğaçaları kısa bir süre dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi