Yalancı Cantık

2024-09-05 06:53:24 - Yemeklik.com.tr

Yalancı cantık tarifimle, evde pratik bir şekilde nefis pideler yapıyorum. Yumuşacık mayalı hamurun üzerine serdiğim lezzet dolu kıymalı harç, fırında pişerken enfes bir koku yayıyor. Cantıkların kenarları çıtır çıtır olurken, ortası bol malzemeyle dolu ve lezzetli kalıyor.

Üzerine sürdüğüm tereyağı ise bu lezzeti taçlandırıyor. Yanında taze maydanoz ve limonla birlikte servis ettiğimde, hem göze hem de damağa hitap eden harika bir öğün ortaya çıkıyor. Misafirlerimi etkilemek ya da aileme güzel bir akşam yemeği hazırlamak istediğimde bu tarif kurtarıcım oluyor!

Yalancı CantıkTarifi İçin MalzemelerYalancı CantıkTarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak hamur için geniş bir kasede ılık süt, toz şeker ve mayayı şeker eriyene kadar karıştırın. Karışıma sıvı yağı da ekleyip karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyip karıştırın. Hamur toparlanınca tuzu da ekleyip hamuru tezgaha alıp pürüzsüz olana kadar 10-15 dakika yoğurun. Bu aşamada azar azar un ekleyebilirsiniz. Hamur toparlanınca altını ve sütünü unlayıp üstünü örtün ve bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
  2. Mayalanan hamuru dört eşit parçaya bölüp bezeler haline getirin ve 30-40 dakika daha mayalayın.
  3. İç harç için biberleri, maydonozu çok ufak ve ince şekilde kıyın. Domatesi de rendeleyip tüm harç malzemesini kıyma ile bir kasede karıştırın.
  4. Mayalanan bezeleri kenarları yüksek ortası ince olacak şekilde elinizle genişletip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  5. Hamurların ortasına kaşıkla bolca kıymalı harç koyup bastırarak yayın. Harçların üzerine birer çay kaşığı tereyağı ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kenarları ve tabanı kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkan cantıkların kenarına tereyağı sürüp yanında maydanoz ve limonla birlikte sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi