Susamlı Çıtır Somon
Tuzunu soya sosundan, kokusunu sarımsaktan, şekerli tadını pekmezden, tazelik hissini limondan, çıtırlığını ise susamdan alan bir tarif ile karşınızdayım. Mutfağa buyurun.
Susamlı Çıtır Somon Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Parça Somon
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 3 Yemek Kaşığı Soya Sos
- 2 Yemek Kaşığı Pekmez
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 3 Yemek Kaşığı Kavrulmuş Susam
Susamlı Çıtır Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını ısınması için 220 dereceye ayarlayın. Hemen ardından susamlarınızı kavurmakla başlayın.
- Bir kaseye sarımsakları ve limon kabuğunu rendeleyin.
- Susam hariç kalan diğer malzemeleri de kasenin içine alıp güzelce karıştırın.
- Kasedeki karışımı bir fırça yardımıyla somonların her iki tarafına da sürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın.
- Ben aynı tepsiye haşlanmış patates koyup kalan sosu da üzerilerine gezdirdim.
- Somonların üst taraflarını kavurduğunuz susamlarla kaplayıp fırına atın. 15 dakika içinde pişecektir. Dilediğiniz kadar salata ile afiyetle yiyin.