Sulu Et Yemeği

2023-09-30 12:03:47 - Yemeklik.com.tr

Etsiz, sulu bir patates yemeği her evin mutfağında istisnasız pişmiştir. Bu tarif ise patatesli yemekler arasında favori olan bu yemeğin, lezzet olarak seviye atlayan bir versiyonu diyebiliriz.

Etler önce yumuşacık olacak şekilde pişiyor. Ardından patatesler devreye girip fırınlanıyor. Sonuç mu? Tencere ve fırın kullanarak yaptığınız, lezzeti her iki ısıl işlemden de nasibini almış bir yemek! Bizim tarifimizle bu yemeği sofranıza konuk ettikten sonra, yanına bir pilav tarifimizi denemeyi ihmal etmeyin. Hatta bir meze de güzel gider. Şimdiden ellerinize sağlık. Afiyet olsun!

Sulu Et Yemeği Tarifi İçin MalzemelerSulu Et Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Etleri düdüklü tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Küp doğranmış soğanları ve yağı ilave ederek kavurun.
  3. Salçasını ardından üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatarak 40 dakika pişmeye bırakın.
  4. Patatesleri küp küp doğrayıp az zeytinyağ ile harmanlayarak 180 derecelik fırına verin. 10-15 dakika pişirin. Pişen patateslerin üzerine pişen etleri ilave edin. Baharatlarını da ekleyip 6-7 dakika daha fırında pişirin.
  5. Ardından fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi