Kahvaltılık Puf Ekmek

2023-09-17 00:01:37 - Yemeklik.com.tr

Kahvaltılarda herkesin severek tükettiği lezzettir ekmek... Bakkaldan alınır ve sıcacık sofralara enfes kokular yayar.  Belki de tek mesele o bakkala kimin gideceğine karar vermektir. Bu tarifimiz ile sizleri bakkala gitme derdinden kurtarıyoruz ve leziz mi leziz puf gibi ekmek tarifimiz ile buluşturuyoruz.

Hazırladıktan sonra dilerseniz dilimleyip kahvaltıda peynirin, domatesin ve çayın yanında servis edebilir, dilerseniz de koparıp koparıp sıcacık bir şekilde tüketebilirsiniz.  Mutfağınızı ise mis gibi ekmek kokusu ile doldurmak için mutfaktan bekleniyorsunuz.

Kahvaltılık Puf Ekmek Tarifi İçin MalzemelerKahvaltılık Puf Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sütü, suyu ve mayayı derin bir kaba alıp, karıştırın. Mayanın aktif hale gelip, köpük köpük olmasını bekleyin.
  2. Maya köpürünce tereyağı, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Unu ise azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğiniz zaman hamurunuz hazır demektir.
  3. Hamurun üzerini kapatarak 30 dakika kadar dinlendirin.
  4. Hamuru iki parçaya ayırın. Tezgahınıza un serperek, her parçayı yuvarlak bir tepsi boyutunda olacak şekilde açın.
  5. Ekmeklerinizin büyük olmasını istiyorsanız, tatlı tabağı ile hamurdan parçalar çıkartabilir daha küçük ekmekler istiyorsanız da bir çay tabağı ile parçalar çıkartabilirsiniz.
  6. Ekmek hamurlarını, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin üzerine bir fırça ile sıvı yağ sürüp, önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  7. Piştikten sonra üzerlerine biraz daha sıvı yağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi